Mic dejun - Omletã cu rondele de rosii si castraveti cruzi(2-15 ani)
1 ou pentru fiecare copil, 2-3 linguri de lapte, 1 linguritã de fãinã, sare, 2 linguri de ulei (mãsuri pentru o omletã), 1 roºie, 1/2 castravete crud, 2 felii de pâine.
- Se sparge oul în farfurie adâncã si se bate cu un praf de sare timp de un minut.
- Fãina se desface în lapte se amestecã peste ou si se omogenizeazã.
- Amestecul se rãstoarnã în ulei fierbinte. Omleta se face la foc potrivit. Se întoarce când s-a închegat si se scoate pe o farfurie.
- Se taie rosia felii subþiri si se orneazã omleta. La fel se procedeazã cu feliile de castravete. Se taie omleta felii în razã care se trec pe farfuriile copiilor.
- Se serveste imediat alãturi de lapte cãldut sau iaurt cu arome de fructe.
Pranz
Felul I
Supã frantuzeascã din verdeturi(1-15 ani)
200 gr. spanac, 3 salate verzi mici, 1 fir de praz, 2 cepe mici, 2 legãturi de lobodã, 2 legãturi de frunzã de sfeclã, frunze de mãcris, petale de flori de gãlbenele, 2 linguri de unt, sare.
- Se aleg verdeþurile frunzã cu frunzã si se spalã în douã ape reci. Se taie fâsii subtiri si se pun în oalã cu untul necesar. Se umblã cu o lingurã de lemn în vas amestecând mereu si dând posibilitatea verdeturilor sã lase sucul sã se amestece cu untul. De la gãlbenele se folosesc numai petalele de flori, restul e amar.
- Se presarã sare peste verdeturi si se toarnã deasupra apã caldã sau 1 litru supã de zarzavat. Supa de carne distruge gustul acestei supe, deci nu se recomandã.
- Când supa a fiert (e nevoie de jumãtate de orã), se trage vasul de pe foc, se rãceste un sfert de orã si se serveste peste crutoane de pâine prãjitã puse în farfurie
Felul II
Ostropel de pui(3-15 ani)
1/2 pui, 2 rosii, 1 ceapã, 4-5 cãtei de usturoi, cimbru, sare, 1 cescutã de ulei sau 2 linguri de