Aceasta este concluzia la care a ajuns coregraful ieşean Cornel Tătaru după un stagiu de pregătire în Argentina. Impresionaţi de pasiunea ieşeanului, profesorii de dans argentinieni vor veni în toamnă la Iaşi pentru un workshop de tango.
Şase ani au trecut de când Conel Tătaru, Luşu pentru prieteni, alături de Cătălina Negru, partenera sa, au început să fie tot mai atraşi de tango-ul argentinian. „Am tot fost la diverse workshop-uri cu profesori argentinieni şi toţi mi-au spus că dacă vreau să-l înţeleg cu adevărat trebuie să merg în ţara tangoului“, povesteşte Luşu, care alături de Cătălina Negru reprezintă motorul şcolii de dans Elegance din Iaşi.
Vedeţi mai jos pe Cornel Tătaru şi Cătălina Negru, cei doi coregrafi ai clubului Elegance Iaşi:
Pe 15 februarie, Cornel s-a urcat într-un avion cu destinaţia Buenos Aires, unde îl aşteptau Fernando Galera şi Wilma Vega, profesorii şcolii „Tango L’Esquina“, pe care i-a cunoscut în urmă cu trei ani.
„Este fenomenal cum în numai trei săptămâni mi-am schimbat percepţia asupra acelei lumi. Ce este doar un dans pentru noi, în Argentina este un stil de viaţă, o modalitate de socializare care pare de neînchipuit pentru societatea noastră“, spune Cornel.
Dacă un român se duce la o şcoală de dans sau eventual la o nuntă pentru a dansa tango, argentinienii fac asta oriunde. „E ceva perfect normal să vezi o pereche la un colţ de stradă, pe un linoleu, cum dansează cu atâta sentiment încât uiţi de tine în timp ce-i priveşti. Aşa simţi că eşti în Buenos Aires“, povesteşte Cornel.
În perioada în care coregraful ieşean s-a aflat în Argentina, UNESCO a inclus tangoul în patrimoniul universal. Pentru a sărbători acest lucru, Ministerul Culturii din Argentina a organizat un spectacol în aer liber, la care care au participat cele mai bune per