Leo Wittwer, Frieden şi Furrer - Jacot şi-au lansat cele mai noi colecţii de bijuterii şi la Bucureşti. Piese unice ca pandantivul Lebăda, realizat în jurul unei perle baroce de la Frieden în valoare de 42.620 de euro sau inima pavată cu diamante de 13 carate semnată Leo Wittwer care costă 33.000 de euro vor putea fi găsite şi la magazinele Helvetansa.
Cele trei branduri de nişă au creat pentru nume mari din lumea haute joaillerie înainte de a semna cu numele proprii pentru creaţiile lor. Dacă Leo Wittwer nu se află la prima vizită la Bucureşti, Frieden este în premieră în capitală. "Atât piesele Frieden, cât şi colecţiile Leo Wittwer şi Furrer - Jacot păstrează tendinţele actuale din modă - culorile pastelate (prin pietre ca acvamarinul), dar şi culorile tari (ca turmalina roşie)", spune Daniela Filip de la Helvetansa.
Frieden a fost fondat în 1898, când Emil Frieden deschidea primul atelier de bijuterii în Emmental, Elveţia. Sursa sa de inspiraţie a fost la început arta populară şi costumele tradiţionale populare pentru care a creat special linii de bijuterii din argint. Treptat a devenit din ce în ce mai cunoscut şi în alte regiuni ale Elveţiei, astfel că, în anii '30 cei trei fii ai săi, Emil, Eugen şi William, au ajuns să manufactureze primele bijuterii din aur de 18 carate. Următoarea generaţie Frieden a dezvoltat o companie ce are astăzi sute de distribuitori în întreaga lume.
"Nu pun accent pe piesele unice pentru că, datorită formelor speciale ale perlelor, fiecare bijuterie în parte este diferită oricum. Designerii de la Frieden merg în Japonia, îşi aleg perlele cu cea mai ciudată formă şi creează apoi piesele în jurul lor", explică Daniela Filip.
Leo Wittwer s-a lansat în 1920 în Pforzeim, un fel de Mecca a gemologiei germane. În urmă cu mai bine de 30 de ani, Reiner Maier cumpăra compania în care lucrase şi începea să rein