În acest weekend producători din toate zonele ţării au revenit în Piața Civică cu produse naturale, tradiţionale, fără conservanţi sau aditivi. Succesul de luna trecută înregistrat la prima ediție a târgului a determinat organizatorii și comercianții să vină încă o dată, dar cu mai multă marfă.
Și de această dată oferta a fost extrem de variată: sortimente de produse din carne de porc, gâscă, pui, oaie sau vită, naturale, fără conservanţi, cu brânzeturi şi afumături, telemea de oaie, brânza de burduf, simplă şi cu diverse condimente (mărar, chimen, busuioc, pătrunjel), brânza de burduf în coajă de brad, pastramă, urdă dulce şi sărata, caşcaval afumat. Tulcenii au putut degusta caşcavaluri fine olandeze, caşcavaluri cu pastă de tomate sau mentă, cu nucă, cu usturoi, cu busuioc.
Mai mulți producători
Au fost prezenți producători din Bran Moeciu, Braşov, Botoşani, Argeş, Galaţi, Mărginimea Sibiului, Vama Buzăului, Constanţa şi Dâmboviţa. Desertul a venit de la Maramureș, cu prăjituri de casă, din Harghita, cu Kurtos Kalacs, din Arad cu halviţa tradiţională din miere cu alune, ciocolată de casa, grilas şi salam de biscuiți sau din Pitești cu covrigi, nuga, turtă dulce tradiţională, acadele şi susan, cozonaci de casă tradiţionali, dar şi dulceţuri şi siropuri din Suceava.
Spre deosebire de prima ediție, au fost prezenți și producători apicoli de la Cumpăna, cu miere de diverse sortimente, polen, propolis.
„Târgul a avut un succes deosebit la prima ediție fapt pentru care ne-am gândit să revenim la Tulcea cel puțin o dată pe lună. De acestă dată au venit mai mulți producători fie invitați de noi, fie care au auzit de la producătorii prezenți la prima ediție“, spune Corina Berariu, reprezentantul firmei organizatoare Tactic Events.
Au rămas fără marfă după o zi de târg
N-au lipsit din Banat, județul Arad, Petronel