Autoritatile germane din domeniul sanatatii au confirmat ca au detectat primul caz de transmisie de la om la om a bacteriei E. coli, care a facut aproape 40 de morti in cadrul unei epidemii care a afectat mai multe state europene.
Autoritatile spun ca o femeie care lucra in bucataria unei firme de catering din apropiere de Frankfurt, in Hesse, a fost infectata cu bacteria dupa ce a consumat seminte germinate si a transmis bacteria altor 20 de persoane pentru care a pregatit mancare, scrie Al Jazeera.
"Acum avem dovada ca in acest caz un om a transferat bacteria pe legume si apoi altor oameni", a declarat ministrul german al Sanatatii, Daniel Bahr, in cursul unei vizite la Institutul de Igiena din Spitalul Universitar din Muenster.
Cazurile de infectie cu E. coli au inceput sa apara la inceputul lunii mai si in decurs de trei saptamani situatia a devenit critica, cu orasul Hamburg in epicentrul epidemiei.
Bahr a mai avertizat ca, desi epidemia pare sa se stinga, este posibil sa se mai inregistreze victime.
Vineri, autoritatile germane au anuntat ca au gasit o tulpina de E. coli intr-un rau din Frankfurt. Desi nu se considera ca exista semne de infectare a surselor de apa potabila, populatia din landul Hesse a fost sfatuita sa nu inoate in lacurile si raurile locale.
Intre timp, autoritatile franceze investigheaza inca doua cazuri suspecte de infectare cu E. coli, care au legatura cu consumul de hamburgeri congelati care au imbolnavit deja sapte copii in nordul tarii.
Sambata, autoritatile franceze au retras din magazinele din Franta ale supermarketului Lidl peste 10 tone de hamburgeri de vita. Situatia din Franta nu are legatura cu epidemia din Germania.
Autoritatile germane din domeniul sanatatii au confirmat ca au detectat primul caz de transmisie de la om la om a b