Marian a copilărit la poalele munților și a cutreierat de mic pădurile Cernei, devenind astfel un ecologist pasionat și un om de bază al Cercului de dendrologie.
Marian a devenit membru al Cercului de specialitate al Palatului Copiilor imediat ce a intrat la liceu, când profesorul Violeta Jenaru a aflat de pasiunea sa pentru biologie. „Pot spune că îmi place foarte mult această disciplină, așa că după ce am aflat ce aș putea să fac aici și, mai ales, după ce am vizitat pentru prima dată grădina botanică de la Bididia, nu am ezitat să-mi încep activitatea. De aici a început totul“, spune Marian.
Grădina botanică, a doua casă
La grădina botanică tulceană, mai degrabă un parc dendrologic care se înscrie în categoria celor 20 de astfel de grădini de la nivel național, elevul s-a simțit ca acasă. „Mi s-a părut că sunt într-un loc construit special pentru mine. Am avut bucuria să descopăr foarte multe specii de plante pe care dacă ar fi fost să le admir în natură, ar fi trebuit să fac drumuri foarte lungi“, recunoaște Marian, care este totuși obișnuit cu astfel de drumuri în natură.
Născut la Cerna, la poalele munților Măcinului, Marian este îndrăgostit de plaiurile natale. A cutreierat pădurea, a vizitat munții, s-a atașat de natură și încă din gimnaziu a intrat în Cercul ecologic Jeica din Cerna, înființat de bibliotecarul Dumitra Petrică. Cu echipajul Jeica a obținut premiul II la Concursul „Împreună pentru pentru natură“, organizat de Ministerul Mediului și Televiziunea Română și tot un loc II la concursul „Tradiții, oameni și natură“, organizat între localitățile din vecinătatea Munților Măcinului.
În prezent este membru onorific al Jeica dar are o activitate intensă la Tulcea. În fiecare săptămână este prezent la grădina botanică unde face de toate: plantează, aplică diverse metode de înmulțire prin butași la tradafiri, altoiri, marcotaj,