Organizaţia Naţiunilor Unite a dat publicităţii raportul asupra activităţilor dedicate Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic. La nivel mondial, România se clasează pe primul loc, cu 142 de evenimente, urmată de India, Slovacia şi Statele Unite ale Americii.
România scoate capul în lume prin activităţile legate de promovarea spaţiului cosmic. ONU a dat publicităţii raportul asupra activităţii dedicate Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic, unde ţara noastră se clasează pe primul loc, urmată de India, Slovacia şi SUA.
“Felicit România pentru performanţa de a găzdui cele mai multe evenimente la nivel mondial dedicate Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic. România are motive de a se mândri cu participarea sa în activităţi spatiale”, a declarat Dennis Stone, preşedinte al Asociaţiei pentru Săptămâna Mondiala a Spaţiului Cosmic.
Un timişorean la Agenţia Spaţială Română
România a găzduit 142 de evenimente în 25 de judeţe ale ţării, atât în mediul urban cât şi în cel rural. Alături de România, alte 62 de ţări din întreaga lume au participat la această sărbătoare, cu un total de 585 de evenimente la nivel mondial. Cele 142 de evenimente coordinate de către Agenţia Spaţiala Română reprezintă un sfert din totalul evenimentelor la nivel mondial, făcând din România liderul indisputabil al acestei editii.
“În fiecare an începând cu 1999, Agenţia Spatială Română coordoneaza şi organizează sărbătorirea Săptămanii Mondiale a Spaţiului Cosmic în România. Principalul scop al acestui eveniment se doreşte a fi cel de a conştientiza factorii de decizie şi opinia publică asupra beneficiilor utilizării tehnologiei şi ştiinţei spaţiale pentru dezvoltarea sustenabilă”, declarat Virgiului Pop, cercetătorul timişorean de la Agenţia Spaţială Română.
De la şcoli generale la universităţi
În cursul celor 11 ani