233 de candidaţi la nivelul întregii ţări au fost eliminaţi luni de la proba scrisă la limba şi literatura română a examenului de bacalaureat, pentru tentativă de fraudă sau intrarea cu telefoane mobile în sala de examinare, potrivit ultimelor date ale Ministerului Educaţiei. EVZ îi provoacă pe cei care au susţinut examenul de bacalaureat şi au reuşit să copieze să spună care sunt cele mai sigure metode de fraudă. Sursa: VLAD STĂNESCU
UPDATE18.06. În Bucureşti, 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă şi prezenţa cu telefoane mobile. Cei mai mulţi eliminaţi au fost în Mehedinţi – 33, urmaţi de bucureşteni şi constănţeni – 19 la număr.
În judeţul Dolj, 15 elevi au fost, luni, eliminaţi de la examenul de bacalaureat după ce au fost prinşi copiind la proba scrisă de Limba şi literatura română.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dolj, Mihaela Moţăţeanu, a declarat pentru AGERPRES că pe unul dintre elevii eliminaţi l-a prins chiar ea, iar cei 15 elevi au fost prinşi fie copiind după fiţuici, fie cu ajutorul telefonului mobil.
În Arad, doi absolvenţi de liceu din comuna Gurahonţ şi, respectiv, oraşul Pecica, au fost surprinşi în timp ce încercau să se 'inspire' din fiţuici.
Unele cazuri de tentativă de copiere au fost semnalate la linia Tel Verde, special creată pe durata examenului de bacalaureat de către Ministerul Educaţiei.
UPDATE 13.35. Un elev de la Liceul "Lucian Blaga" din Reghin, judeţul Mureş, a fost eliminat din examen pentru fraudă.
UPDATE 13.16. Doi elevi de la Grupul Școlar Huedin și de la Colegiu Tehnic "Augustin Maior" din Cluj-Napoca au fost eliminați de la examenul de bacalaureat după ce au fost prinși copiind.
"Unul a folosit ciornă și celălalt un ceas cu memorie cu afișaj. Au fost eliminați din examen și nu mai au dreptul să își dea examenul de bacalaureat decât cel mai devreme în sesi