Cercetatorii sustin ca in mai putin de un an lumea va fi salvata de la foamete datorita carnii crescute in laborator. Primele teste vor fi facute pe hamburgeri obtinuti din carne de vita crescuta in laborator cu ajutorul celulelor stem. Oamenii de stiinta sunt convinsi ca astfel se va pune capat foametei, fara a mai fi nevoie ca animalele sa fie macelarite.
Oamenii de stiinta olandezi sunt de parere ca in urmatoarele decenii numarul populatiei la nivel mondial va creste atat de mult incat nu vor exista suficiente rezerve alimentare pentru a-i hrani pe toti.
Din celulele stem recoltate de la animale sanatoase se vor putea obtine produse, de larg consum, din carne de vita, pui, porc sau miel.
Carnea "in vitro" este singura noastra optiune salvatoare, cosnidera profesorul Mark Post, de la Universitatea Maastrich, Olanda, care coordoneaza acest proiect.
Chiar daca mostrele de carne obtinute nu sunt foarte apetisante ca aspect, sunt cat de cat similare la gust cu produsul original. Cercetatorii sunt de parere ca omenirea nu va avea incotro decat sa se obisnuiasca cu acest mod de a se hrani.
10 celule stem recoltate de la un animal sanatos pot produce circa 50.000 de tone de carne in doar doua luni.
Carnea "in vitro" necesita cu 35 pana la 60% mai putina energie decat procesul de productie al carnii de la animalele vii, de 98% mai putina suprafata agricola recolatata si reduce considerabil poluarea.
Cercetatorii sustin ca in mai putin de un an lumea va fi salvata de la foamete datorita carnii crescute in laborator. Primele teste vor fi facute pe hamburgeri obtinuti din carne de vita crescuta in laborator cu ajutorul celulelor stem. Oamenii de stiinta sunt convinsi ca astfel se va pune capat foametei, fara a mai fi nevoie ca animalele sa fie macelarite.
Oam