Ingrediente:
400 g cirese
3 linguri de zahãr
1+1/2 gelatinã Dr. Oetker sau 9 foi de gelainã incolore
400 ml. smântânã pt. bãtut
150 ml lapte condensat
50 ml de Angelli sau lichior de cirese, visinatã
1 linguritã( de cafea) de esentã vanilie
1 blat din comert sau blat de cafea*
*Pentru blat de cafea:
6 ouã
200 zahãr
5 linguri mari de cafea tare, cãldutã
200g fãinã
1 linguritã ( de ceai) cu praf de copt
20 g cacao.
Decor:
cirese, scortisoarã si physalís
Mod de preparare: Am cumpãrat o cantitate mai mare de cirese, pe care le-am pregãtit în mai multe feluri.
Pentru cã merg pe produsele de casã, nu cumpãr blat din comert, asa am pregãtit unul acasã, pe care l-am tãiat în 2 si l-am folosit pt. 2 tortulete.
A avut mare succes :)
1) Pentru blat, am bãtut ouãle separat, albusele cu un praf de sare si gãlbenusele cu zahãr. Am amestecat totul si am adãugat cafeaua, apoi fãina cu praful de copt si cacaua.
Am uns o formã cu unt si fãinã si am turnat blatul.
Am dat la cuptorul pre-încãlzit ventilat la 180ºC, pentru 25 min.
Se lasã la rãcit apoi se taie; eu sunt o fire nerãbdãtoare si nu prea am rãbdare, dar vã sfãtuiesc sã nu îl tãiati cald.
Dacã faceti blatul acasã vã recomand sã îl preparati în formã cu pereti detasabili, va iesi spectacular.
Eu am fãcut în formã normalã, dar si asa a fost ok.
Initial mã gândeam sã umplu tortuletul cu friscã si cirese proaspete, dar atunci nu mai ieseau 2 tortulete diferite...asa cã:
2)Ciresele se spalã si li se scoate sâmburi.
Pune ciresele pe foc cu zahãrul, putinã apã si când începe sã fiarbã, Angelli.
Lasã sã fiarbã la foc mic , pânã ajunge la punctul de sirop si ia de pe foc.
3)Jumãtate de plic de gelatinã sau 4 foi incol