Pe caldurile astea, ceva usor cu fructe este reteta ideala pentru familia mea. Si pentru ca are multe culori, am denumit-o : curcubeu....
Ingrediente
Pentru blat: 6 oua6 linguri pesmet6 linguri zahar2 linguri amidon2 linguri apa1/2 lingurita esenta de rom1 plic vanilie Bourbon1 praf copt
Pentru sirop 1 cana apa1/2 cana zahar1 lingurita esenta rom
Pentru crema: 1 plic crema vanilie Ole Dr Oetker400 ml lapte250 ml frisca400 g compot ananas1 plic intaritor frisca
Pentru decor: 1 pachet piscoturi3 piersici1 plic Tort jelee rosu200 ml suc din compotul de ananasbombonele coloratenuca de cocos verde
Preparam blatul mixand bine galbenusurile cu zaharul pina cand se albeste si isi dubleaza volumul.
Amidonul il amestecam cu praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
La compozitia de galbenusuri cu zahar adaugam apa apoi amidonul , esentele si pesmetul.Amestecam pina se omogenizeaza si adaugam albusurile spuma amestecand cu o lingura de lemn, usor de tot.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt punem blatul si il dam la cuptorul dinainte oncalzit la 140 de grade C , aproximativ 20 de minute pina se coace.
Preparam siropul din apa si zaharul pe care le lasam sa fiarba 2 minute, apoi dam la rece si adaugam esenta de rom.
Crema o preparam dupa instructiunile de pe plic cu cei 400 ml lapte apoi o dam la rece pina montam tortul.
Frisca o mixam bine apoi adaugam intaritorul si o pastra si pe ea la rece.
Blatul il insiropam bine cu siropul din zahar cu rom, adaugam crema de vanilie peste care punem piscoturile.Le insiropam cu jumatate din siropul de ananas din compot si punem deasupra lor ananasul si feliile de piersici.
Preparam jeleul rosu cu cealalta jumatate de suc de ananas conform instructiunilor de pe plic , apoi cu ajutorul unei linguri asezam jeleul