În goana după joburi, unii ialomițeni, plini de iniţiativă, încearcă să învingă criza cu propriile ei arme: investiții minime, câștig garantat. Geanina Bondoc căuta un job pe internet şi a devenit creatoare de bijuterii. Liliana Ioan creează rochii de mireasă în funcţie de bugetul clientelor care apelează la serviciile sale, iar Daniel Munteanu şi Gheorghe Făşie „tratează“ criza vânzând animale exotice din propriile crescătorii.
Geanina Bondoc este una din puținele persoane din Ialomița care a vrut să-și învingă teama de a nu avea un venit stabil, în aceste vremuri de criză, și a apelat la cea mai modernă cale de acces informațional: internetul.
Căuta un job pe internet şi a devenit creatoare de bijuterii. Acum, are clienţii săi fideli. Toate produsele sale sunt unicat. Nu are nevoie de cataloage sau de tipare. Face totul doar cu ajutorul imaginaţiei.
Aduce zâmbete pe chipul mireselor
Liliana Ioan (41 ani) creează rochii de mireasă în funcţie de bugetul clientelor care apelează la serviciile sale. În 1997, a decis să îşi înfiinţeze propriul atelier de creaţie la Slobozia şi, uşor-uşor, rochiile au început să arate ca şi când ar urma să fie îmbrăcate de prinţesele din poveşti, invitate să participe la marile baluri.
FOTOGALERIE CU UNII DIN CEI MAI INEDIȚI MINIAFCERIȘTI DIN IALOMIȚA
Afaceri cu „urecheați“
Daniel Munteanu (27 ani) a decis, în urmă cu doi ani, să înfiinţeze o crescătorie de iepuri, în curtea casei din Slobozia, în speranţa că va mai câştiga ceva bani de pe urma acestei afaceri. Primele două perechi de urecheaţi, care făceau parte din rasele Uriaşul Gri şi Berbec German, le-a achiziţionat de pe internet, de la un crescător din Arad.
Crește chinchilla
La șapte kilometri de Slobozia, în orașul Amara, în ograda lui Gheorghe Făşie, peste 200 de astfel de rozătoare