In principal, kilogramele in plus apar atunci cand este consumata prea multa mancare si nu sunt incluse si exercitiile fizice in rutina. Totusi, motivele ingrasarii sunt mai multe, iar unul dintre acestea are legatura cu anumite produse alimentare, conform unui studiu realizat in cadrul prestigioasei universitati americane Harvard, pe parcursul a 20 de ani.
Mai exact, au fost descoperite 12 alimente care par a avea in mod deosebit un efect nedorit asupra greutatii. Cbsnews.com iti arata care sunt acestea, in ordine crescatoare, in functie de cat de mult te pot ingrasa.
1. Sucul de fructe
Sucul facut suta la suta din fructe contine si foarte mult zahar, desi este sanatos. Consumul zilnic de astfel de suc adauga aproximativ 130 de grame la fiecare patru ani. Pare putin, dar se aduna in timp si de la alte alimente.
2. Untul
Lactate precum untul si branza au fost legate de crestere in greutate pe termen lung. In cercetarea de la Harvard s-a descoperit ca cei care consumau mult unt au castigat in greutate aproximativ 136 de grame, in medie, la fiecare patru ani. Despre iaurt, insa, s-a aratat ca cei care mancau mult aveau un risc mai mic de a se ingrasa.
3. Alimentele prajite
Conform studiului, cei care au manancat alimente prajite acasa, zilnic, s-au ingrasat cu aproximativ 163 de grame la fiecare patru ani. Iar cei care au consumat astfel de alimente la restaurant au pus cam 127 de grame la fiecare patru ani.
4. Cerealele rafinate
Procesul de rafinare a cerealelor inlatura adesea partile bune ale acestora, lasand in urma ceea ce specialistii numesc "carbohidratii rai". Iar multe persoane care consuma astfel de cereale mananca prea multe, inlocuind cu ele alimente sanatoase, precum fructe si legume. Consumate zilnic, cerealele integrale au dus la acumularea de aproxima