Daca te numeri printre numeroasele persoane ce sufera de o forma sau alta de alergii, inseamna ca stii cat de rau este sa ai un episod atunci cand te astepti mai putin. Ai incercat probabil numeroase trucuri, dar niciunul nu a dat rezultate.
Mai exista insa un loc in care s-ar putea sa nu fi cautat solutia: in frigider. Alergia este o reactie la ceva ce ai mancat, atins sau inhalat si organismului nu i-a placut. Pentru a te proteja, sistemul imunitar elibereaza niste chimicale numite antihistaminice. Problema este ca aceste substante provoaca inflamatii ce duc la stranut, tuse, ochi inrositi si sensibili, simptome ce pot dura zile intregi.
Tocmai de aceea, potrivit Life and Beauty Weekly, este important sa consumi alimentele corecte, pentru a evita reactii adverse si a da putere corpului sa lupte cand este nevoie.
"O persoana alergica poate avea si eczeme, iritatii ale pielii, probleme gastrice, constipatie sau diaree", spune Rebecca Mohning, dietetician si expert in nutritie in Washington. Incearca urmatoarele alimente:
Iaurt
Iaurtul regleaza sistemul imunitar si te ajuta sa rezisti mai mult la stres. Contine probiotice (bacterii bune) care restaureaza echilibrul bacteriilor din organismul tau. Studiile arata ca acestea au un potential de a inlatura simptomele. Bea o cana de iaurt dimineata. Daca nu tolerezi produsele lactate, poti cumpara de la farmacie niste suplimente cu actiune asemanatoare.
Ardei grasi
Vitamna C joaca un rol crucial in stimularea sistemului imunitar. Reduce inflamatiile si scade productia de histaminice, ceea ce poate cauza reactii alergice, precum ochi mereu inlacrimati. Consuma ardei grasi, fie ca sunt rosii sau galbeni, acestia continand de doua ori mai multi antioxidanti decat portocalele sau capsunile. Ii poti manca fie cruzi, fie usor copti la gratar.