În timp ce angajații uzinei se chinuie să supraviețuiască de la o lună la alta, foștii directori, urmăriți penal se lăfăie în lux . Din această lună, a devenit funcțional hotelul de lux Aquaris, adică fosta clădire a angajaților de la UCMR, unde se relaxau peste vară la prețuri derizorii.
Uzina Constructoare de Mașini Reșița a scris istoie pentru orașul de pe Bârzava. În jurul ei s-a ridicat în anii 1700 ceea ce înseamnă orașul de astăzi. Lucrurile însă, au evoluat într-o direcție la care nu se așptepa nimeni. Odată cu venirea la conducerea societății a omului de afaceri Adrian Chebuțiu, lucrurile au început să se schimbe. Fostul UCMR a început să fie divizat în alte societăți comerciale, ai căror acționari fie ridică semne de întrebare, fie sunt firme care aparțin directorului urmărit penal, Adrian Chebuțiu.
Punctul culminant a fost atins chiar în această lună, atunci când lucrările de la debarcaderul care aparținea uzinei s-au încheiat. Asta pentru că, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, acționară nu mai este societatea “mamă”, așa cum a fost până acum. Debarcaderul UCMR a intrat forțat în proprietatea fostului director, cercetat de DNA. Privatizarea a avut loc în ciuda refuzului dat de Consiliul de Administrație al societății.
Hotel de lux în polul sărăciei
Lucrările sunt aproape gata la debarcaderul de la Văliug, care într-un an s-a transformat într-un hotel de lux de trei stele, dar șansele ca ucemeriștii să îi mai treacă pragul sunt nule. Acum, sala de conferințe, Lounge Bar-ul sau chiar liftul clădirii de pe malul lacului îi imprimă un aer de lux și miros absurd de “privat”. Clienții au la dispoziție apartamente dotate cu tot ce le trebuie sau camera simple.
“Cazarea într-un apartament costă 300 de lei pe noapte, iar într-o cameră 215 lei. Angajații din UCMR, dar și din UCM Group au o reducere de 10%”, a spus Adrian