Designerul a explicat pentru EVZ povestea traseului său în lumea modei, de la prima pereche de pantaloni, “opera” sa, şi până la ultima sa colecţie bourgeois-bohème, „We Should All Be a Little Incredible…”
1 /.
Când se vorbeşte despre moda românească, majoritatea discuţiilor se învârt în jurul creaţiei vestimentare pentru femei, zonă mai permisivă mai ales comercial şi exploatată adesea neinspirat. Dacă în prezentările de modă din ultimii ani – indiferent că se desfăşoară în locuri cu încărcătură culturală sau în cluburi, printre mese de cheflii – moda feminină este puternic reprezentată, bărbaţii mai au încă de aşteptat. În ceea ce-i priveşte, puţini sunt designerii care să se încumete să creeze pentru ei. Alexandru Ciucu, furnizorul oficial al Casei Regale a României, nu se erijează în postura de „designer” şi preferă să îşi spună „croitor”.
Cătălin Botezatu înclină mai mult către creaţiile vestimentare adresate doamnelor, în timp ce pe domni îi are în vedere la capitolul lenjerie de corp, iar Adina Buzatu, un alt nume puternic legat de moda masculină şi responsabilă pentru apariţiile publice ale multor vedete, de la politicieni la artişti, este stilist. De puţin timp, am sesizat, în cadrul unor evenimente de modă, prezenţa unor colecţii destinate bărbaţilor semnate de Radu Viţălaru şi Florin Dobre.
Despre acesta din urmă se poate spune că are deja vechime în designul vestimentar masculin, putând fi cu uşurinţă încadrat în categoria „consacraţi”. Poate de aceea, dar şi datorită prezentărilor sale vestite ca spectaculoase, Florin Dobre este singurul designer consacrat invitat la această ediţie a Festivalului de Modă „Pasarela”, organizat în Capitală, ieri şi azi de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București.
Ce legătură există între sport şi designul vestimentar? Aparent nici una. Însă pe tânărul designer Ac