Discuţiile au fost tensionate şi, iniţial, fierbinţi la propriu - aerul condiţionat a fost în prima parte a întâlnirii pornit pe "cald" în sala de consiliu de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
După discuţii tensionate care au durat aproape şase ore - inclusiv pauzele de consultări şi cele în care presa a avut pentru câteva minute acces în "teatrul de război", Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi grupul elen OTE au ajuns la un acord cu privire la managementul Romtelecom, integrarea cu Cosmote şi listarea pe bursă. Noul CEO al Romtelecom este Stefanos Theocharopoulos, integrarea se va face doar cu acordul statului, iar listarea va avea loc în cel mult un an de zile.
Discuţiile de vineri 1 iulie, programate pentru ora 11,30, se anunţau hotărâtoare: după mai mult de o jumătate de an de discuţii sterile şi apoi de refuzul OTE de a cumpăra alte acţiuni la Romtelecom, grecii trecuseră la atac: Yorgos Ioannidis, CEO al Romtelecom, îşi oficializase cu câteva zile în urmă retragerea şi lăsase cel mai mare operator de telefonie fixă din România fără CEO. În aceste condiţii, miza întâlnirii dintre MCSI şi OTE şi Deutsche Telekom era una semnificativă: acţionarii trebuia să cadă de acord asupra schimbării de CEO decise unilateral la Atena în luna mai, dar şi asupra calendarului integrării şi listării la bursă.
Cu câteva zeci de minute înainte de ora fixată a negocierilor, ministrul Valerian Vreme şi-a făcut timp să coboare în faţa MCSI pentru a schimba câteva cuvinte cu jurnaliştii prezenţi. Nu a făcut nicio declaraţie "on the record" şi a părut rezervat în ce priveşte rezultatele discuţiilor.
Primii au venit avocaţii
Câteva minute mai târziu, dintr-o limuzină Volkswagen neagră coboară echipa de avocaţi care lucrează cu OTE: Cătălin Dima - fost director executiv juridic al Romtelecom,