Pictorul, care s-a stabilit la Târgovişte în urmă cu 30 de ani, este cunoscut şi apreciat în toată Europa, însă nu a reuşit până acum să expună în oraşul de... adopţie.
Ca orice artist adevărat, Corneliu I. Drăgan Târgovişte îşi petrece cea mai mare parte a timpului în atelier, în faţa şevaletului, şlefuind ideile, dându-le culoare, formă şi viaţă pe pânză. Artistul plastic intră în atelier dimineaţa şi nu ştie când se întoarce în casă.
A copilărit la Bucureşti, oraş de care îl leagă multe amintiri. În Capitală a deprins tainele desenului, caricaturii, picturii. „Fac lucrul ăsta de când mă ştiu. Prima mare surpriză am avut-o în clasa întâi, când învăţătoarea m-a luat la un concurs de desen. Am câştigat. M-am mirat atunci, copil fiind, că am o asemenea înclinaţie. Apoi, am mers la o şcoală de muzică şi arte plastice. În liceu, am frecventat tot felul de cenacluri, cercuri tematice”, îşi aminteşte Corneliu I. Drăgan Târgovişte.
Artistul zâmbeşte când rememorează o întâmplare a copilăriei. Atunci, a cunoscut-o şi pe solista de muzică uşoară Olimpia Panciu. „Era foarte talentată, bună desenatoare. Mergeam la plasticianul Dumitru Gheaţă. Îi făceam cumpărături, îi aranjam prin atelier... Apoi, aşteptam să ne bage în seamă, să se uite la desenele noastre, să-şi spună părerea. Interesant este că întotdeauna ne încuraja”, povesteşte Corneliu I. Drăgan Târgovişte.
A executat şi benzi desenate
Era licean şi deja lucrările sale erau etalete în sălile de expoziţii, la Teatrul Naţional, în biblioteci şi şcoli. La 18 ani Corneliu I. Drăgan a pictat prima frescă de mari dimensiuni. O incursiune în istoria naţională de la perioada dacică până la cel de-al Doilea Război Mondial.
A publicat foarte multe caricaturi, în toată presa de dinainte de 1989: „Flacăra”, „Albina”, „Rebus”, „Urzica” etc. Corneliu I. Drăgan a fost pasionat şi de benzile des