Au cucerit numeroase titluri de campioni naţionali şi europeni, demonstrând că performanţa ţine de muncă şi talent şi nu de condiţiile improprii în care se antrenează. Pasiunea elevilor de la clubul BU-DO Slatina pentru karate este subvenţionată exlusiv de către părinţi.
Reînfiinţat în 1993 după decesul regretatului profesor Silviu Bărbulescu de către actualul sensei Romeo Costică, Clubul Sportiv BU-DO Karate Slatina a modelat în aceşti ani nu numai caracaterul sportiv al peste o mie de elevi slătineni, ci le-a modelat personalitatea, i-a învăţat ce înseamnă spiritul de echipă şi disciplina. Sutele de medalii câştigate au impus karatiştii olteni printre cei mai buni din ţară, dar şi la nivel european sau mondial. Numai în ultimii doi ani copiii au câştigat 9 titluri europene şi 41 naţionale, iar anul acesta competiţional este abia la jumătate.
Condiţii improprii de antrenament
„Sunt foarte mândru că am reuşit aceaste performanţe.Este un sentiment unic să-ţi reprezinţi cu cinste ţara! Dorinţa mea este de a mă face antrenor de karate şi să pun bazele, alături de sora mea, a unui club adevărat. Vreau să-i învăţ ce înseamnă acest sport, arta şi disciplina, şi pe copiii care n-au posibilitatea”, spune Mihai Păduroiu, dublu campion naţional, european şi mondial.
Deşi sunt sportivi de aur, campioni ai României şi ai Europei unii chiar de la 6 ani, condiţiile în care se antrenează nu sunt unele specifice, care să le crească performanţele. În ajunul competiţiilor, după antrenamentele riguroase, copiii cu vârste până la 16 ani sunt plini de vânătăi pe mâini şi picioare provocate de contactul fizic, dar şi de contactul cu podeaua veche şi degradată a sălii de sport a Şcolii nr.5 Slatina, în care funcţionează. O sală unde iarna le îngheaţă tălpile goale, iar frigul pătrunde în voie prin geamurile sparte. „Nu a zis niciodată că renunţă, deşi i-a fost foa