După aflarea rezultatelor la evaluarea naţionala 2011, absolvenţii de gimnaziu află, săptămâna viitoare, la ce licee vor învăţa. Singurii care au deja locul asigurat sunt elevii eminenţi. Sursa: VLAD STĂNESCU
Ieri s-a încheiat perioada în care absolvenţii claselor a VIII-a au putut completa listele cu opţiunile pentru liceu.
De astăzi începe aşteptarea, iar programul informatic îi va repartiza în funcţie de medie şi dorinţe. Pentru cei mai mulţi, săptămâna rămasă până la afişarea rezultatelor la admitere este una încărcată de emoţii. Alţii, stau liniştiţi pentru că ştiu că orice s-ar întâmpla locurile lor sunt rezervate. Ei sunt elevii cu zece pe linie. În familiile Alinei Ţuţu şi a lui Tudor Paraschivescu, doi elevi bucureşteni, rezultatele Evaluării Naţionale 2011 au fost prilej de sărbătoare cu tort şi şampanie. Cei doi au încheiat gimnaziul cu 10, iar la examenul de la finalul clasei a VIII-a au obţinut nota maximă. Amândoi au fost elevi ai Şcolii Nr.280 "Mihail Sebastian", din cartierul Rahova.
Cheia învăţăturii: să înţelegi ceea ce citeşti
Când a aflat rezultatele la Evaluarea Naţională, mama Alinei, care era la serviciu, a început să chiuie de bucurie prin birou. Economistă, pasionată de matematică, mama i-a transmis şi fetei dragostea pentru cifre şi calcule.
"E atât de frumoasă matematică. Şi atât de logică şi de simplă, pentru că pentru orice exerciţiu ai o singură opţiune corectă", spune Alina. Este convinsă că, exersând la matematică, şi-a dezvoltat logica, iar acest lucru a ajutat-o să înveţe bine la toate materiile.
"Nu tocesc niciodată, îmi fac scheme logice, şi nu mă las pe ultima sută de metri", este reţeta care i-a adus fetei performanţa. Pe cei ce îşi doresc rezultate similare, Alina îi sfătuieşte să înveţe constant şi, mai ales, să înţeleagă ce citesc. "Să nu me mo reze pur şi s