Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Timişoara, 1, 2 şi 3 iulie, parcarea Stadionului Dan Păltinişanu. S-au adunat în jurul platourilor, meşteşugit aranjate, al ceaunelor, plitelor şi grătarelor bucătari amatori şi profesionişti din ţară şi străinătate, toţi având un singur scop: să câştige Cupa Banatului, trofeu pus la bătaie de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ şi World Association Of Chefs Societies, organizatorii competiţiei.
Peste 20 de echipe din România, Israel, Republica Moldova, Albania, chefi naţionali şi internaţionali, şi nu mai puţin de câteva mii de pofticioşi care au luat cu asalt standurile concurenţilor. Au mai fost recordul internaţional pentru cea mai mare fasole cu ciolan, nenumărate gastroshowuri susţinute de chefi renumiţi, parada Federaţiei Somelierilor din România, muzică bună, dans, concursuri pentru public etc. Pe scurt, cam aşa au arătat cele trei zile de competiţie culinară ce s-a desfăşurat în frumosul oraş de pe Bega.
Juriu
Pe parcursul celor trei zile de campionat i-am putut observa pe organizatorii de la ACEEA, care, pe toată perioada evenimentului, n-au prea avut parte de odihnă, dar a meritat! Campionatul şi-a desemnat, la final, câştigătorii. Echipa care şi-a adjudecat Cupa Banatului a fost, de această dată, echipa Restaurantului Aquarium, din Timişoara. Printre standurile cu multe feluri de mâncare pregătite cu măiestrie sau mai stângaci s-a strecurat juriul format din nume sonore ale gastronomiei româneşti şi internaţionale. Preşedintele juriului de la Timişoara a fost Gissur Gudmundson, cunoscut chef în lumea întreagă şi preşedintele WACS – asociaţie ce numără peste zece milioane de membri de pe tot globul. Preşedintele juriului a fost escortat de Sarkis Yacoubian (Israel), Ragnar Fridriksson (Islanda), Mimoza Balla (Albania). Elena Ciobanu (Republica Moldova), Cornelia G