Cu totii am vrea o lista a alimentelor-minune, care sa ne faca mai rezistenti la boli si sa ne ofere o gama cat mai variata de nutrienti. Din pacate, nu exista asa ceva, varietatea fiind cea mai buna alegere pentru o viata sanatoasa, cu conditia sa fii moderat in tot ce faci.
Exista, insa, cateva produse care sunt bune in orice situatie, asa ca trebuie sa le ai intotdeauna in frigider. Potrivit Shape, acestea sunt:
Spanacul inghetat
Multe dintre vegetalele din supermarket au fost culese cu mult timp in urma si au calatorit sute de kilometri pentru a ajunge la tine. Astfel ele isi pierd 50% din valoarea nutritiva in prima saptamana de la recoltare. Cele congelate chiar in ziua in care au fost culese isi pastreaza insa proprietatile intacte. In plus, nu sunt nici costisitoare, nu necesita spalare, taiere sau alte procedee care sa iti rapeasca timpul.
Spanacul este un aliment extrem de sanatos si indicat, in plus previne o serie intreaga de boli, printre care si cancerul. Il poti adauga peste sucurile de fructe, poti face supa, tocanita sau chiar piure.
Untul de migdale
Migdalele sunt alimente destul de grase, dar paradoxal si unul dintre cele mai bune ajutoare atunci cand vine vorba de slabit. Un studiu a aratat faptul ca persoanele aflate la dieta care consuma migdale slabesc mai repede. Doua grupuri de persoane au tinut acelasi regim, doar ca unii au consumat migdale. Acestia aveau mai putina grasime abdominala dupa 6 luni, in comparatie cu ceilalti.
Migdalele scad colesterolul rau si diminueaza riscul bolilor cardiovasculare. Untul de migdale este foarte simplu de integrat la orice masa. Fie ca il intinzi pe paine, il folosesti in prajituri sau la gatit, este extrem de sanatos si gustos.
Avocado
Avocado mai este numit si untul vegetal, dar are cu 3 sferturi mai p