Pare scuza perfecta pentru a-ti lua o zi libera de la serviciu, dar, din pacate, toxiinfectia alimentara este o boala care iti poate cauza neplaceri foarte mari in cazul in care ai ghinionul sa o dezvolti. Netratata, duce la crampe dureroase, diaree si stari de voma.
Poate aparea din cauza consumului unor alimente stricate, vechi sau care au stat in medii murdare de unde au luat bacterii si microbi. Potrivit Health and Lifestyle, exista cateva alimente la care trebuie sa fii atent pentru a-ti proteja sanatatea.
Tonul
Tonul ar trebui tinut numai in gheata dupa ce este prins. In schimb, de cele mai multe ori el este tinut in caldura, caz in care elimina niste toxine foarte greu de ucis. Nici temperaturile mari din cuptor nu te scapa de ele.
Aceste toxine cauzeaza dureri de cap si crampe. Mananca numai ton care este gatit cum se cuvine si nu-l cumpara daca vezi ca a stat in caldura si in conditii improprii. Niciodata nu alege mancare care contine ton crud, caci nu stii in ce conditii a fost transportat si stocat ulterior.
Cartofii
Inainte sa mananci cartofi, verifica-le culoarea, iar daca aceasta este verde inseamna ca ei sunt contaminati si risti sa te imbolnavesti. Poti alege sa risti si sa-i gatesti la temperaturi ridicate, dar nu este garantat ca vei scapa in totalitate de toxine.
In general, cartofii sunt sanatosi, caci fermierii au grija sa obtina recolte de calitate, dar un plus de atentie nu strica niciodata.
Ouale
Poate ti se pare ciudat ca ouale sunt pe aceasta lista, dar unele dintre ele contin o bacterie extrem de periculoasa pentru organism: Salmonela. Aceasta va declansa o toxiinfectie foarte dura odata intrata in organism.
Ai grija de unde cumperi ouale, sa nu fi stat in caldura, iar, odata ajuns acasa, spala-le si depoziteaza-le in frigide