În prezent 7% din angajaţii români îşi caută activ un loc de muncă la un alt angajator, în timp ce 26% din aceştia şi-ar dori să plece la altă companie, dar deocamdată nu aplică pentru joburi la alte companii, arată un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă GfK realizat în perioada 8 februarie - 4 aprilie 2011 pe un eşantion de 784 de respondenţi.
"Numărul celor care îşi doresc un alt loc de muncă este unul ridicat dacă îl privim în comparaţie cu alte state. Angajaţii din România sunt printre cei care resimt cel mai ridicat nivel de stres la serviciu şi simt că echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală este o problemă. O cauză importantă de insatisfacţie pentru angajaţii români este percepţia că în compania lor nu au oportunităţile de creştere în carieră pe care şi le doresc, iar managementul nu este suficient de preocupat de dezvoltarea profesională a angajaţilor", a spus Anca Zamfirescu, senior research consultant în cadrul GfK.
Cu 40% din angajaţi care şi-ar dori să plece la un alt angajator şi aproape o treime din salariaţi (31%) care declară că intenţionează să îşi părăsească actualul job imediat ce apare o oportunitate în altă organizaţie, România se află la jumătatea clasamentului în ceea ce priveşte loialitatea angajaţilor.
Mai rău stau angajaţii din Columbia şi SUA, unde aproape jumătate din aceştia (55%, respectiv 47%) sunt în mod activ în căutarea unui job nou.
La polul opus, angajaţii din Brazilia şi din Belgia beneficiază de un mediu de retenţie mult mai stabil, cu numai 15% din angajaţi care vor să-şi schimbe angajatorul.
Studiul GfK realizat pe un eşantion de 30.556 de angajaţi din 29 de state mai relevă că un sfert din angajaţi spun că sunt dispuşi să se mute în altă ţară pentru a-şi găsi un loc de muncă mai bun. În plus, una din patru persoane intenţionează să îşi părăsească angajatorii în ur