Primele trei concerte ale unei orchestre stradale se anunță în România. Fischermann's Orchestra, un ansamblu de muzică stradală din Elveţia, format din 16 muzicieni vor poposi şi la Timișoara în 20 şi 21 iulie.
Începând din 2007, Fischermann's Orchestra se plimbă pe străzile, scenele şi festivalurile Europei. La fel ca şi stilul lor de viaţă - liber, picant, exotic, agitat, complex - muzica lor e în continuă schimbare şi evoluţie. Cu 17 membri activi implicaţi în acest proiect, fiecare zi din viaţa acestui proiect e o nouă aventură, şi fiecare concert, stradal, de club sau festival e unic. Alexandrina: "Am să încerc să pătrund pe piața muzicală rusă. Înțeleg mentalitatea oamenilor de acolo" După ce au cucerit Elveţia la festivaluri precum: Jazz in Willisau, KKL Luzern sau Stanser Musikstage, muzicienii au hotărât că e timpul să călătorească mai mult. Din acest motiv s-a născut "Fischermann's Orchestra - Destination Unknown Tour 2011". Șase ani a lucrat ca dirijor şi pianist pe vas de croazieră În prima seară, 20 iulie, pe terasa D'arc, sub podul peste care trece Mihai Viteazul timișorenii îi vor putea cunoaște pe cei 16 instrumentişti de la Fischermann's Orchestra după ce vor auzi primul lor concert în România; pe la ora 21:00. A doua zi, în Piaţa Unirii, între 10:00 şi 12:00 dimineaţa, fanii pot asista la un workshop de muzică stradală în care se vor cânta şi povesti cum au ajuns să facă ceea ce fac, iar seara, la ora 20:30, pe scena din Piaţa Unirii îşi vor lua rămas bun de la oameni printr-un ultim concert. Intrarea este liberă la toate evenimentele.
"Deşi în ultimii ani au apărut câteva festivaluri de artă stradală la noi în ţară şi chiar în urbe, aceasta e încă privită cu ochi bizari. Mulţi consideră acest lucru cerşetorie, un lucru făcut din disperare, sau chiar vandalism. Dimpotrivă, arta stradală e cea mai sinceră formă de a-ţi vinde arta