Deşi startul sezonului estival a fost dat la 15 iunie, Plaja Olt s-a deschis abia la mijlocul lunii lui Cuptor.
În sfârşit, aproape de mijlocul sezonului estival, Plaja Olt s-a deschis publicului slătinean. Motivul pentru care primăria a decis să închirieze plaja sunt cheltuielile prea mari pe care ar trebui să le suporte: personal de întreţinere, funcţionarea plajei în condiţii tehnice de calitate, înfiinţarea unui post de salvare şi a unuia de prim-ajutor medical. Preţul de pornire a licitaţiei a fost stabilit la 3.000 de lei pe lună, pentru o durată a închirierii de maximum patru luni. Suprafaţa ofertată este de 7.270 mp, cuprinzând: piscina, grupul sanitar, punctul sanitar, staţia de pompe, puţul forat şi duşuri.
Taxele de intrare au fost stabilite la trei lei/persoană/zi pentru copii, elevi şi studenţi şi de cinci lei/persoană/zi în cazul adulţilor.
Cu apa la sticlă, de-acasă
Deşi nu au funcţionat ştrandul şi duşurile, nu a existat un punct de acordare prim ajutor sau asistenţă medicală, în lipsa unui loc amenajat în municipiu, slătinenii au folosit plaja şi aşa neamenajată. S-au mulţumit că au un loc unde pot căpăta bronzul mult-râvnit, iar unii chiar au ignorat avertismentele specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică Olt (DSP) şi au intrat în contact cu apa din canalul care înconjoară plaja. Alţii au folosit pentru accentuarea bronzului apa de acasă, de la robinet, pe care au adus-o în sticle.
„Anul acesta am venit acum a doua oară, deoarece este neamenajată. Mă aşteptam să se dea drumul măcar de la 1 iulie, dacă nu s-a putut mai devreme. Este un loc bun pentru bronz, dar este mizerie, sticle goale aruncate peste tot. De vină este mentalitatea românului, care nu este învăţat să păstreze curăţenia. Ştiu că apa nu este indicată pentru scăldat, aşa că decât să mă trezesc cu vreo ciupercă, am venit cu sticla cu apă de acasă”, ne-a sp