Ai ajuns la varsta in care numeri fiecare fir alb de par si te gandesti la toate variantele posibile de a intarzia aceasta transformare? Chiar daca asa ai fi tentata sa crezi, albirea parului depinde si de alti factori in afara de genetica.
Alimentatia joaca un rol foarte important si in acest caz, vitaminele si mineralele pastrand culoarea si elasticitatea podoabei capilare. Iata ce este bine sa consumi, potrivit LiveStrong:
Legume cu frunze verzi: acestea au vitaminele B, iar scalpul tau are nevoie de B6 si B12 pentru a produce celule sanguine rosii, care transporta oxigen si nutrienti. Culoarea parului depinde si de hormoni, vitamina B2 jucand un rol important in producerea acestora.
Ciocolata: cuprul este esential in producerea melatoninei, de unde parul isi trage culoarea. De aceea deficienta de cupru duce la albire prematura. Ciocolata, lintea si ciupercile iti ofera acest nutrient.
Somon: este bun din mai multe puncte de vedere, printre care si sanatatea parului. Regleaza productia de hormoni si reduce stresul, protejand de radicalii liberi.
Fructele de padure si capsunile: sunt delicioase si au vitamina C, care ajuta la producerea colagenului (gasit in foliculii parului) si lupta cu radicalii liberi care te fac sa imbatranesti prematur. Alti antioxidanti, precum vitamina A si E, ajuta deasemenea.
Migdalele: sunt pline de vitamina E si cupru, care absorb colesterolul rau, dar ajuta si la mentinerea culorii parului.
Ai ajuns la varsta in care numeri fiecare fir alb de par si te gandesti la toate variantele posibile de a intarzia aceasta transformare? Chiar daca asa ai fi tentata sa crezi, albirea parului depinde si de alti factori in afara de genetica.
Alimentatia joaca un rol foarte important si in acest caz, vitaminele si mineralele pastrand culoarea si elasticita