Curele cu sucuri proaspete de fructe sau legume sunt recomandate pentru că reprezintă o sursă importantă de vitamine, minerale şi zaharuri (glucoză, levuloză şi fructoza), uşor asimilabile
Toate legumele şi fructele ar trebui să fie consumate crude, pentru ca zăcământul lor de vitamine să intre netransformat prin fierbere ori prăjire în organism. Sucurile de fructe şi legume sunt preluate de sânge imediat după îngurgitare, fără o perioadă îndelungată de digestie. Sucurile de zarzavaturi, în anumite dozaje, combinate şi cu unele plante medicinale, vindecă spectaculos cancerul.
Sucul de morcovi se bea în cantităţi de 200 ml pe zi, dimineaţa pe stomacul gol, timp de trei săptămâni, după care se face o pauză de şapte zile. Este izvorul cel mai bogat în vitamina A, uşor asimilabilă, şi conţine cantităţi însemnate de vitamina B2, C, E, D, F, şi de minerale, K, Na, Ca, Mg, Fe. Stimulează pofta de mâncare şi ajută digestia, cicatrizează formaţiunile ulceroase gastro-intestinale, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase, fiind, de asemenea, de un preţios ajutor în menţinerea structurii osoase a dinţilor. Femeile însărcinate ar trebui să bea mult suc de morcovi în ultimele luni de sarcină. De asemenea, este indicat în bolile hepato-biliare şi cele dermatologice.
Alte sucuri, alte afecţiuni
Sucul de sfeclă este foarte indicat în refacerea globulelor roşii şi a sângelui, în general. Băut de la început în cantităţi mari, nediluat, dă greaţă şi ameţeală din pricina efectului intens purificator. De aceea, se va creşte gradat cantitatea de suc, în funcţie de toleranţa individuală, până la două pahare pe zi. La menopauză, are un efect mai eficient decât hormonii sintetici. Este indicat în anemie, tuberculoză, gută, demineralizare.
Sucul de păpădie este un tonic preţios, ajută la detoxifierea ficatului şi a rinichilor, este util în curele contra o