Cele şapte obiective vândute până acum de Direcţia Silvică Focşani au adus în conturile instituţiei suma de 250.000 de lei. În luna august, alte cinci active sunt scoase la vânzare prin licitaţie deschisă cu strigare, acestea fiind evaluate la aproximativ 100.000 de lei, banii urmând a fi folosiţi doar pentru investiţii.
În ultimii 20 de ani, suprafaţa de pădure din Vrancea aflată în administrarea statului s-a redus la un sfert, prin retrocedarea suprafeţelor de terenuri către foştii proprietari, peste 60 de cantoane construite în perioada comunistă fiind trecute pe linie moartă.
Din acest motiv, întreţinerea şi conservarea cantoanelor Direcţiei Silvice costă instituţia o sumă importantă de bani, astfel încât la nivelul Regiei Naţionale a Pădurilor s-a luat decizia înstrăinării lor. Şapte dintre cantoanele expertizate pentru a fi scoase la licitaţie au fost vândute luna trecută încă de la prima strigare.
300 de euro cantonul
Acestea au fost cumpărate de mai multe persoane fizice şi chiar de către o mănăstire, la preţuri modice, chiar şi de 300 de euro, nu atât pentru clădire, cât mai ales pentru teren, având posibilitatea să-şi dezvolte în zonă afaceri în domeniul turismului.
Află mai multe amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi.
Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.