Atelierul Romano ButiQ, care a fost amplasat timp de trei luni in fosta Piata Dimitrov, de pe bulevardul Independentei, a inregistrat peste 3.000 de vizitatori, iar mestesugarii etniei rrome au gasit la Iasi aproximativ 300 de ucenici. In spatiul atelierului s-au desfasurat 17 sesiuni de instruire, la care au participat în jur de 220 de mestesugari rromi din comunele iesene Ciurea, Belcesti, Motca si Mironeasa, dar si din Tolici si Roznov - judetul Neamt, Negresti - Vaslui si Gulia - Suceava. In cadrul sesiunilor de instruire, mestesugarii au luat pentru prima data contact cu notiunile elementare de economie sociala, 85 dintre ei beneficiind si de cursuri de Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor. De asemenea, in cadrul celor trei luni, au absolvit cursuri de competente antreprenoriale 18 persoane, iar 14 au primit certificate de agent de vanzari, recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. In cadrul Atelierului Romano ButiQ s-au fondat primele doua entitati de economie sociala ale proiectului "Romano Cher – Casa Romilor". Au fost infiintate o cooperativa mestesugareasca în satul de împletitori si rudari Mironeasa si o organizatie regionala reprezentativa pentru mai multe mestesuguri.
Atelierul Romano ButiQ s-a inchis duminica trecuta pentru ieseni, mutandu-se pe litoral. In cele trei luni in care a activat la Iasi, atelierul a prezentat iesenilor concerte cu fanfarele din Valea Mare si Zece Prajini, fanfara de copii Rotaria Junior, trupele Mahala Rai Banda, Romano ButiQ si Fusion Music si spectacolele de teatru "O noapte furtunoasa" în limba romani si "Printul Fericit", teatru de papusi, proiectii de filme si dansuri autentice cu trupa Loli Coxa.
Atelierul Romano ButiQ, care a fost amplasat timp de trei luni in fosta Piata Dimitrov, de pe bulevardul Independentei, a inreg