Creveţi cu rubarbă, somon cu anason, viţel de lapte şi la final un platou cu căpşuni, roşii, ierburi şi sorbet de zmeură. Aşa ar putea arăta o masă la Bistro Epoque pentru că toate aceste delicatese fac parte din meniul creat special de un chef francez cu două stele Michelin.
Hotel Epoque este un boutique hotel de lux aflat în zona Grădinii Cişmigiu. Inspirat din arhitectura neoromânească, acesta vine cu o interpretare proprie şi actuală pentru un stil istoric naţional. Camerele sunt exclusiv tip apartament, iar serviciile cât se poate de personalizate (de exemplu, un valet personal pe tot parcursul sejurului).
Hotelul are 45 de apartamente, un bistro francez, o terasă de iarnă şi spa. Restaurantul şi meniul Epoque sunt semnate de Guy Martin, un chef francez cu stele Michelin.
Designul şi arhitectura sunt creaţia igloo architecture, care au reinterpretat stilul neoromânesc al epocii de la 1900 şi până la al doilea război mondial. Arcadele şi coloanele, cromatica, toate sunt sobre, fără exces de culoare, fără opulenţă. Mobilierul combină elemente decorative tradiţionale cu moderne - lemn masiv asortat cu plăci de mdf alb cu frezări decorative, sticlă givrată, plasme. La parter s-au folosit materiale nobile ca lemnul şi piatra, completate de lămpile ultramoderne. "S-au evitat, pe cât posibil, poncifele vremii - excesul de glamour, tapetul neobaroc, mobilierul foarte decorat etc.", spun reprezentanţii Hotel Epoque.
Bistroul s-a lansat la câteva luni după deschiderea oficială a hotelului care a avut loc în primăvara acestui an. Cel care a realizat conceptul bistroului este Guy Martin, renumitul chef francez distins cu două stele Michelin şi proprietarul primului restaurant de lux din Paris, Le Grand Vefour. Implicarea acestuia în proiectul Bistro Epoque presupune crearea meniurilor şi selectarea furnizorilor de produse, precum şi numire