Rise of the Planet of the Apes Scenariul poate parea desprins de pe platourile de filmare de la Hollywood, insa cercetatorii se joaca si in realitate cu focul: experimentul "Planeta Maimutelor" este unul cat se poate de adevarat, la fel si dorinta acestora de a crea o specie, jumatate om, jumatate maimuta. Oamenii de stiinta avertizeaza ca reusita acestui proiect s-ar putea transforma intr-un adevarat cosmar pentru specia umana.
Oamenii de stiinta avertizeaza ca cercetatorii care se ocupa de acest proiect incalca legile eticii si ca atribuirea de insusiri umane animalelor pe care se fac teste de laborator ar trebui interzisa.
Chiar daca pana acum maimute si cimpanzei au fost dresate pentru a juca in filme, fiind invatate chiar sa foloseasca arme de foc, academicienii de la Universitatea Cambridge afirma ca acest gen de experimente sunt cat se poate de reale.
Profesorul Martin Bobrow, medic genetician, coautor al raportului care avertizeaza asupra pericolului experimentului "Planeta maimutelor" considera ca ar trebui sa existe reguli stricte care sa interzica experimentele care au ca scop transformarea maimutelor sau a cimpanzeilor in fiinte umane.
"Aceste experimente trebuie interzise inainte sa se intample ceva inacceptabil", a declarat Bobrow.
Raportul vine ca un raspuns la numeroasele experimente prin care animalelor le sunt introduse gene si tesuturi umane.
Pana in prezent, in laboratoare s-au creat soareci care poarta gene umane cu scopul de a se studia boli precum cancerul, bolile de inima, osteoporoza sau anxietatea.
Caprele sunt alte animale, cobai de laborator purtatoare de gene umane si care produc o proteina ce poate trata tulburarile de coagulare a sangelui la oameni.
Creierul sobolanilor a fost injectat cu celule stem pentru a se putea studia cauza si efectul atacu