Obsedat de perspectiva islamizării ţării sale, Anders Behring Breivik a vrut ca prin masacrul de vineri \"să trezească masele\". Şocant este că el are inima împăcată că a nu a făcut nimic rău. Sursa: REUTERSSursa: REUTERSSursa: REUTERSSursa: REUTERSSursa: REUTERSSursa: REUTERSSursa: REUTERSSursa: REUTERS
1 /.
Crime sinistre, dar necesare - astfel şi-a justificat norvegianul de 32 de ani, în faţa anchetatorilor, masacrul de pe insula Utoeya şi atacul cu bombă de vineri din centrul capitalei Oslo, soldate cu cel puţin 93 de morţi.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Familia regală norvegiană, în lacrimi la slujba organizată în memoria victimelor În memoria victimelor atacului de vineri, la catedrala din Oslo ieri a fost oficiată o slujbă, transmisă în direct de posturile de televiziune. La ceremonie au participat regele Harlad şi alţi membri ai familiei regale norvegiene, premierul Jens Stoltenberg, membri ai guvernului şi ai partidelor politice. VIDEO evz.roVezi mai multe Victimele de pe insula Utoeya Poliţia norvegiană a aşteptat o oră şi jumătate pentru a interveni la locul masacrului de pe insula Utoeya.
Anders Behring Breivik şi-a recunoscut faptele, mărturisind că a acţionat de unul singur. El a fost pus deja sub acuzare pentru terorism.
O ţară îndurerată şi încă în stare de şoc încearcă să afle răspunsul la întrebarea ce anume l-a mânat pe tânărul norvegian să comită aceste fapte cumplite.
Aparent, Breivik, autodeclarat un militant împotriva Islamului, era nemulţumit de politica "tolerantă" a guvernului laburist faţă de musulmani. Din acest motiv a ales tabăra de vară a tinerilor laburişti de pe insula Utoeya drept ţintă a răzbunării sale.
Un filmuleţ de 12 minute şi un manifest de 1500 de pagini, publicate cu puţin timp înainte de comiterea atacurilor sub pseudonimul Andrew Breivik, indică