Doar 9% din absolvenţii din Regat nu şi-au găsit un loc de muncă, la şase luni de la terminarea facultăţii. Potrivit „The Guardian“, cifrele arată că piaţa muncii şi-ar fi revenit. Cei mai mulţi absolvenţi care s-au angajat au studiat la Universitatea Buckingham.
Doar 9% dintre absolvenţii promoţiei din 2010 nu au o slujbă sau nu sunt integraţi în alte forme de studii, la şase luni de la absolvire, potrivit statisticilor citate de ziarul „The Guardian".
Aproximativ 62% dintre cei care au terminat facultatea anul trecut muncesc, iar 7% şi-au luat un job, dar continuă şi studiile. 15% au hotărât să-şi continue studiile, fără a le îmbina cu jobul. Noile cifre arată o îmbunătăţire petrecută în ultimul an. Precedenta statistică, publicată în 2010, arăta că doar doi din trei absolvenţi îşi găsiseră un job sau continuau studiile. Potrivit aceleiaşi cercetări, piaţa muncii din Marea Britanie e încă departe de nivelul manifestat în anul de vârf 2006, când absolvenţii îşi găseasu de lucru imediat. Un sondaj realizat printre angajatori susţine însă că situaţia s-ar putea îmbunătăţi în următoarea perioadă. Firmele se aşteptau ca numărul joburilor vacante să crească uşor, cu până la 3% înainte de sfârşitul anului. Acelaşi studiu arăta însă şi că aproape 83 de candidaţi se vor bate pe acelaşi job.
Farmacia şi Muzica, Specializări profitabile
Universitatea Buckingham se poate lăuda că toţi cei 55 de absolvenţi ai săi şi-au găsit o slujbă. Pe locul al doilea, în privinţa ratei de angajare, se află Universitatea Surrey, cu 95%. Şi la alte trei mici instituţii specializate: Şcoala de Farmacie, Colegiul Regal de Muzică şi Ravensbourne, un colegiu digital din Londra, toţi absolvenţii şi-au găsit de lucru. Universităţile ale căror absolvenţi s-au bucurat de mai puţin succes vor trece printr-un program de reformă, gândit de Guvern. Una dintre măsuri va fi de f