Un buggy făcut doar din piese de Dacie este cea mai nouă şi cea mai admirată \"jucărie\" din atelierele de mecanică ale Facultăţii de Inginerie Hunedoara. Sursa: REMUS SUCCIUSursa: REMUS SUCCIUSursa: REMUS SUCCIUSursa: REMUS SUCCIUSursa: REMUS SUCCIUSursa: REMUS SUCCIU
1 /.
Trei studenţi au acceptat provocarea profesorilor lor şi, până la urmă, au scos-o la capăt mai bine decât se aşteptau. A rezultat un buggy perfect funcţional, cu toate cele necesare unei maşini obişnuite: de la faruri şi proiectoare până la câteva mici ornamente. Maşina a fost, de fapt, proiectul de licenţă al celor trei, iar comisia de examen a fost mai mult decât impresionată.
Eugen Zoica, Mircea Muntean şi Marius Căstăian – Ştefănesc, toţi în vârstă de 23 de ani, studenţi ai specializării Autovehicule Rutiere din cadrul Facultăţii de Inginerie din Hunedoara au reuşit să obţină note apropiate de maximum la licenţă construind de la zero un buggy–car.
Deşi ştiau, de la început, că le va fi mai greu să ducă la bun sfârşit un proiect practic, decât să facă o dizertaţie pur teoretică, cei trei nu au stat foarte mult pe gânduri. Au reuşit să cumpere două Dacii vechi, cu 1000 de lei. A fost nevoie de două pentru că motorul unui buggy trebuie amplasat în spate, aşa că era nevoie de o clasică punte faţă de Dacie în plus, pentru a putea amplasa "inima" maşinii. "Toate piesele sunt de Dacie, aproape toate. Mai puţin cadrul. De fapt cu cadrul am avut, poate, cele mai mari dificultăţi pentru că foarte greu am reuşit să găsim ţeava potrivită pentru aşa ceva", spune Mircea Muntean, unul dintre cei trei, de acum, tineri ingineri.
"Am lucrat destul de mult, toţi trei, pentru că am dat peste tot felul de probleme. Dacă ar fi să adunăm timpul de lucru, cred c-am ajunge undeva la două luni întregi, cu program de 8- 10 ore de muncă pe zi. A fost greu, dar a meritat"