O mare parte a alimentelor cumparate de la magazin ajung in cosul de gunoi, caci majoritatea persoanelor sunt invatate sa cojeasca orice leguma sau fruct. In niciun caz nu trebuie sa fii atat de neglijent cu ceapa, ale carei coji sunt extrem de sanatoase.
Autorii unui studiu despre nutritie spun pentru Care 2 ca acest strat de la suprafata este extrem de bogat in fibre si flavonoizi. Astfel, prin consumul lui, poti beneficia de fotochimicale si antioxidanti naturali, care iti vor face extrem de bine la sanatate.
Specialistii spun ca aceste resturi ar trebui folosite la nivel industrial, extragandu-se din ele toate componentele benefice, in loc sa fie lasate sa putrezeasca in cosul de gunoi. Pana acum, coaja de ceapa a fost folosita doar la vopsirea parului si a oualor de Paste, dar aceasta poate fi si un ingredient important pentru supe sau alte feluri de mancare.
Poti incerca chiar tu sa tii cont de sfat si sa nu mai arunci un ingredient atat de bun. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi putin ulei de masline peste foitele de ceapa, sa le sarezi dupa gust si sa le tii la cuptor pentru 30 de minute. Apoi le vei servi pe langa alte feluri principale de mancare, ca garnitura.
O mare parte a alimentelor cumparate de la magazin ajung in cosul de gunoi, caci majoritatea persoanelor sunt invatate sa cojeasca orice leguma sau fruct. In niciun caz nu trebuie sa fii atat de neglijent cu ceapa, ale carei coji sunt extrem de sanatoase.
Autorii unui studiu despre nutritie spun pentru Care 2 ca acest strat de la suprafata este extrem de bogat in fibre si flavonoizi. Astfel, prin consumul lui, poti beneficia de fotochimicale si antioxidanti naturali, care iti vor face extrem de bine la sanatate.
Specialistii spun ca aceste resturi ar trebui folosite la nivel industrial, extragandu-se din ele toate compon