În acest sfârşit de săptămână puteţi face o vizită la barajul Vidraru. Mânăstirea Curtea de Argeş şi Cetatea Poienari sunt cele mai frumoase monumente pe care le puteţi vizita pe acest traseu.
O zonă deosebit de frumoasă din nordul judeţului vă aşteaptă cu peisaje deosebite, care îţi taie răsuflarea şi monumente de arhitectură în care vă puteţi regăsi liniştea interioară şi vă puteţi reîncărca bateriile.
Vă propunem să porniţi într-o scurtă drumeţie pe traseul Piteşti- comuna Arefu, către Barajul Vidraru. Puteţi face în drumul dumneavoastră un popas la Curtea de Argeş pentru a vizita mânăstirea ctitorită de Neagoe Basarab. Mânăstirea Curtea de Argeş se află la 36 de kilometri de Piteşti şi poartă hramul “Adormirea Maicii Domnului”, fiind construită în anul 1526. Tot aici se află şi paraclisul cu hramul “Sfânta Muceniţă Filofteia”, iar la 300 de metri distanţă de mânăstire puteţi să vă răcoriţi cu apa rece din fântâna Meşterului Manole.
Legenda spune că meşterului, după ce a ridicat mânăstirea şi şi-a jertfit propria soţie pentru trinicia construcţiei, i-au fost luate scările pe care putea coborî de pe acoperiş pentru a nu mai construe o mânăstire mai frumoasă. Atunci, Manole şi-a confecţionat aripi din şindrilă cu care a zburat cţiva zeci de metri, prăbuşindu-se apoi în gol. În locul unde a căzut a apărut o fântână.
Singura pictură cu Fecioara Maria însărcinată
Nu uitaţi să treceţi şi pe la Biserica Domnească, vechi monument de artă feudală ctitorită de Basarab I, în 1352. Frescele deosebite, printre care singura pictură din lume care o înfăţişează pe Fecioara Maria gravidă s-au păstrat în stare foarte bună. Arhitectura bisericii este una aparte, cu trei abside poligonale, iar la exterior este îmbrăcată în straturi de piatră de râu şi cărămidă.
Pornind din Curtea de Argeş, pe DN 7C, spre Barajul Vidraru, în co