Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, condamnat pentru că a întrerupt Internetul în timpul revoltei care l-a înlăturat de la putere, a făcut apel şi l-a acuzat pe înlocuitorul său de facto, mareşalul Hussein Tantawi, că a fost implicat în această decizie, scrie Mediafax.
Mubarak, fostul său premier Ahmad Nazif şi fostul ministru de Interne Habib el-Adli au fost condamnaţi la 28 mai să plătească împreună o amendă de 90 de milioane de dolari, pentru că au "adus prejudiciu economiei" egiptene hotărând întreruperea Internetului şi a telefoniei.
Unul dintre avocaţii lui Mubarak, Mohammed Abdel Wahab, a declarat presei că clientul său a făcut apel joi la Înaltul tribunal administrativ.
Potrivit acestuia, decizia a fost luată de o comisie prezidată de Nazif şi compusă din mareşalul Hussein Tantawi, la vremea aceea ministru al Apărării, Habib el-Adli, şeful diplomaţiei Ahmed Aboul Gheit, ministrul Informaţiilor Anas el-Feki, cel al Comunicaţiilor Tarek Kamel, precum şi din şeful serviciilor de informaţii Omar Suleiman.
Fostul preşedinte declară că nu a decis el formarea acestei comisii, potrivit avocatului său.
O sursă militară, citată de agenţia oficială Mena, a precizat însă că mareşalul nu a avut nici o legătură cu acest caz.
Această sursă "neagă că mareşalul Tantawi ar fi fost cel care a luat decizia întreruperii comunicaţiilor în timpul revoluţiei, aşa cum s-a spus", menţionează Mena.
"Mubarak consideră că forţele armate l-au abandonat în momentul în care el era şeful lor suprem, aşa că acum încearcă să-şi regleze conturile cu ele", afirmase anterior Abdel Moneim Qatu, responsabil cu comunicarea în cadrul forţelor armate.
Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, condamnat pentru că a întrerupt Internetul în timpul revoltei care l-a înlăturat de la putere, a făcut apel şi l-a acuzat pe înlocuitorul său de facto, mareşalul