O cameră digitală bună este în primul rând uşor de utilizat. Trebuie totuşi să ţineţi cont de nenumărate caracteristici, cum ar fi rezoluţia, viteza de fotografiere, mărimea şi greutatea camerei.
Unii consumatori vor o cameră de vacanţă, adică să apese pe buton şi să facă poza, în vreme ce alţii îşi doresc un aparat digital cu multe funcţii şi caracteristici avansate. Dacă sunteţi un fotograf pasionat, luaţi-vă o cameră digitală SLR (single lens reflex), care oferă imagini de o calitate mai bună decât o cameră digitală obişnuită. O opţiune de compromis (între DSRL şi o cameră obişnuită) ar fi camerele Bridge. Sunt mai mici şi mai ieftine decât SLR-urile. Iată de ce trebuie să ţineţi cont când vă luaţi o cameră foto.
Click pe tabel pentru a mări
REZOLUŢIA CAMEREI. Aceasta se măsoară în Mp (megapixeli), iar mai mulţi Mp înseamnă mai multe detalii. Mărimea unei poze poate fi modificată de softul utilizat pentru editare, iar calitatea unei poze nu ţine neapărat de mărimea acesteia. Fotografiile depind şi de calitatea aparatului, a lentilelor, a senzorului de imagine. Însă, atât timp cât nu imprimaţi pozele pe suprafeţe mari, nu aveţi nevoie de o cameră cu mulţi Mp. Multe camere digitale permit setarea mărimii, astfel încât să puteţi alege dimensiuni mai mici. Aşa puteţi edita mai uşor pozele şi ataşa rapid pe mail. Majoritatea camerelor digitale au lentile ce permit ZOOM, acesta fiind declarat prin două numere (35-105 mm). Prima cifră se referă la setarea cea mai scăzută a lentilei. Cu cât acest număr este mai mic, cu atât mai mare este unghiul de fotografiere. Al doilea număr indică cât de adânc poate fotografia camera. Dacă doriţi să fotografiaţi animale sălbatice de la distanţă, optaţi pentru o cameră ce oferă cel de-al doilea număr cât mai mare.
VITEZA DE FOTOGRAFIERE. Reprezintă durata din momentul în care apăsaţi pe buton până în moment