Deşi în urmă cu o lună directorul România Film anunţa că singurul cinematograf de stat din Piteşti se va moderniza, până acum nu s-au găsit bani pentru acest proiect îndrăzneţ.
În urmă cu 20 de ani locuitorii Piteştiului mergeau cel puţin o dată pe lună la cinematograf. Era locul preferat de întâlnire al îndrăgostiţilor şi al iubitorilor de cultură. Cele mai frumoase filme româneşti au fost proiectate pe ecranul din pânză albă al celor patru cinematografe din Piteşti.
Cândva o atracţie pentru piteştenii de toate vârstele, pragul Cinematografului “Modern”, singurul din Piteşti rămas în patrimoniul public, abia mai este trecut acum de 10 cinefili pe zi. Prin sala care odată era plină până la refuz mai trec acum doar nostalgicii care vor să-şi amintească de vremurile vechi. Ceilalţi iubitori de filme s-au adaptat imediat la noua tehnologie şi preferă acum sălile multiplex, digitalizate în care pot urmări filmele de acţiune tridimensionale, crescându-le astfel adrenalina.
Cu rădăcinile bine înfipte în tradiţiile culturale vechi, administratorul Cinematografului “Modern” iubeşte în continuare cinema-ul de modă veche, cu filme bune şi public civilizat.
“Consider că oraşul care n-are un cinematograf degeaba se numeşte oraş. Cinematografele nu sunt alea din mall-uri, din spaţiile comerciale. Clădirea Cinematografului Modern a fost construită în 1906 şi găzduia, la subsol trezoreria oraşului, la parter teatru-cinema şi la etaj Banca Populară Argeş.Proiecţii de film au început să ruleze în 1951, iar în 1968-1969 a fost modernizat pentru prima dată cinematograful. Am mai schimbat dotările de atunci până în prezent”, spune Constantin Curelea, administratorul cinematografului.
Cele mai recente achiziţii au fost făcute în anul 2007, când au fost schimbate ecranul, scaunele şi sistemul audio, în prezent sala fiind dotată cu un sistem