Oamenii de stiinta din Irlanda au facut o descoperire neobisnuita, pe fundul Oceanului Atlantic, intre insulele Azore si Islanda. Ei au gasit niste guri de aerisire vulcanice, prin care au fost scoase la iveala, din adancul Pamantului, aur si alte metale rare.
Oamenii de stiinta irlandezi de la Belfast au descoperit aur la 3 kilometri adancime, pe fundul Oceanului Atlantic. Zacamantul de aur ar putea valora multe milioane de euro, informeaza IOLScitech.
Echipa irlandeza a facut descoperirea prin identificarea unui camp de guri vulcanice, care arunca metale rare din miezul Pamantului. Sustinuti de National Geographic Society, cercetatorii au descoperit noul camp, care este de fapt o gaura de aerisire vulcanica, in mijlocul Atlanticului, intre insulele Azore si Islanda.
Datorita faptului ca zona se gaseste in apele internationale, Irlanda, care a avut un rol important in identificarea si cartografierea zacamintelor, va ceda o parte din resursele descoperite de metale rare, precum cupru, aur, zinc si sulfuri.
Cu toate acestea, exploatarea acestor metale rare va putea incepe peste cativa ani, avand in vedere ca tehnologia necesara este in curs de realizare.
Aceasta gaura de evacuare a fost gasita dupa ce echipa a decis sa investigheze o sursa necunoscuta de caldura, cu ajutorul senzorilor.
Echipa, ai carei membri sunt de la University College din Cork, Institutul de Marina, Centrul de Oceanografie, este acum in asteptare pentru a colabora cu agentiile internationale.
Conducatorul expeditiei, dr. Andy Wheeler, a declarat ca aceste descoperiri au pus Irlanda in fruntea cercetarilor de clasa mondiala, efectuate in adancul oceanelor.
Oamenii de stiinta din Irlanda au facut o descoperire neobisnuita, pe fundul Oceanului Atlantic, intre insulele Azore si Islanda. Ei au gasit n