- Diverse - nr. 841 / 9 August, 2011 Pentru prevenirea efectelor cauzate de temperaturile ridicate, se recomanda: - evitarea expunerii la soare intre orele 11 – 18, cand temperaturile ating valori maxime (in acest mod scade si riscul de cancer cutanat); - folosirea mijloacelor de protectie (palarii, ochelari de soare, umbrele) si purtarea hainelor subtiri, lejere, confectionate din tesaturi naturale in culori deschise; - consumarea zilnica a 1,5 – 2 litri de lichide, constand in ceaiuri, sucuri dulci, apa minerala etc. Se recomanda consumul unui pahar de lichid la fiecare 15 – 20 minute, fara a astepta sa apara senzatia de sete; - evitarea consumului de alcool, care favorizeaza deshidratarea; - evitarea bauturilor cu continut ridicat de cofeina (cafea, cola) si a bauturilor carbogazoase deoarece acestea sunt diuretice; - consumarea de alimente usoare si proaspete, in special legume si fructe bine spalate, evitand pe cat posibil alimentele bogate in grasimi; - evitarea eforturilor fizice sustinute in perioada zilei in care temperaturile ating valori mari; - dusuri frecvente cu apa la temperatura moderata. Nu uitati: cei mai vulnerabili sunt copiii, varstnicii, pacientii cu afectiuni respiratorii, cardiovasculare si neurologice care trebuie sa fie si cei mai precauti. Dr. LIANA DAVID, seful Biroului Promovarea Sanatatii si Educatie pentru Sanatate, ASP Mures Dr. LIANA DAVID - Diverse - nr. 841 / 9 August, 2011 Pentru prevenirea efectelor cauzate de temperaturile ridicate, se recomanda: - evitarea expunerii la soare intre orele 11 – 18, cand temperaturile ating valori maxime (in acest mod scade si riscul de cancer cutanat); - folosirea mijloacelor de protectie (palarii, ochelari de soare, umbrele) si purtarea hainelor subtiri, lejere, confectionate din tesaturi naturale in culori deschise; - consumarea zilnica a 1,5 – 2 litri de lichide, constand in ceaiuri, sucuri