Ceva bun şi dulce. Foarte bun şi foarte dulce. Fondantul de ciocolată este, aşa cum îi spune şi numele, un desert care se învârte în jurul miezului fierbinte, lipsit de filozofii complicate, al unei ciocolate topite. Un vulcan de cicolată simplu de făcut şi spectaculos. Bun. Pur şi simplu.
Pentru această rețetă aveți nevoie de 5 vase ramekin.
Porţii: 5
Timp preparare: 25 minute
Ingrediente:
100 gr unt
3 ouă
1 lingură de cacao
100 gr zahăr
50 gr făină
100 gr ciocolată amară (ciocolată menaj sau orice altă ciocolată cu concentraţie de cacao mare)
Preparare:
Tăiaţi ciocolata cât mai mărunt pentru a se topi mai repede. Într-un vas bain-marie (un vas aşezat în altul cu apă pe foc) topiţi ciocolata împreună cu untul. Amestecaţi bine şi trageţi vasul de pe foc.
Până se răcoreşte ciocolata bateţi ouăle şi încorporaţi în ele zahărul. Cu cât sunt mai bine bătute ouăle şi zahărul mai topit cu atât mai pufos va fi fondantul.
Ungeţi cinci vase ramekin (sau forme pentru brioşe sau chiar cinci ceşti de cafea rezistente la foc) cu unt, apoi pudraţi-le cu cacao.
Încorporaţi făina în amestecul de ciocolată cu ajutorul unui tel sau al mixerului. Cel mai important este să nu se formeze cocoloaşe.
Încorporaţi amestecul de ouă cu zahăr în cel cu ciocolată.
Turnaţi amestecul în formele pentru copt. Formele ar trebui fie pline două treimi. Introduceţi fondantul la cuptorul încins la 170 de grade pentru 15 minute.
Lăsaţi formele să se răcească timp de 5 minute înainte de a le scoate. Fondantul se serveşte cald alături de o cupă de îngheţată de vanilie.
www.cevabun.ro Ceva bun şi dulce. Foarte bun şi foarte dulce. Fondantul de ciocolată este, aşa cum îi spune şi numele, un desert care se învârte în jurul miezului fierbinte, lipsit de filozofii complicate, al unei ciocolate topi