Pretinde că a inventat conceptul "băilor de mulţime" la concerte şi este cunoscut mai ales pentru plăcerea lui deosebită de a se mânji cu unt de arahide în timpul reprezentaţiilor live. Şi nu de ieri de azi, ci de peste 40 de ani. Doamnelor şi domnilor.... Nimeni altul decât Iggy Pop.
Peninsula a decis să aducă pe scena festivalului, alături de un line-up impresionant la această ediţie, o legendă vie care probabil va extinde cu mult intervalul de vârstă al participanţilor la acest eveniment: Iggy Pop and the Stooges. Tatăl punkului va susţine un prim concert în România pe 27 august pe scena principală de la Peninsula.
James Newell Osterberg şi-a primit numele de Iggy când s-a alăturat formaţiei The Prime Movers, care l-au numit Iggy făcând referire la fosta grupare muzicală de care a aparţinut, The Iguanas.
În 1967 Osterberg a decis să formeze, alături de fraţii Asheton trupa The Stooges. Noii prieteni l-au poreclit Pop pentru că semăna cu un personaj local destul de popular. Mai în glumă, dar mai mult în serios, solistul a păstrat combinaţia dintre cele două porecle şi a devenit faimos sub pseudonimul Iggy Pop.
Trupa a debutat de Halloween, în 1967 cu un concert pe care l-au susţinut... la ei acasă. Li s-a dus faima destul de repede, mai ales pentru că aveau obiceiul să folosească pe post de instrumente muzicale tot felul de obiecte de uz casnic, precum aspiratoarele. Emblematic, însă era, comportamentul sălbatic, aproape primitiv al membrilor grupului, dar în special al lui Iggy Pop: acesta oferea un adevărat spectacol apărând la bustul gol şi mânjindu-se cu carne, unt de arahide, tăindu-se cu cioburi de sticlă sau aruncându-se asupra publicului.
Au semnat foarte repede şi un contract cu o casă de discuri, dar primul album (The Stooges) a fost primit destul de prost de public. Nici nu e de mirare, dacă e să dăm crezare zvonurilor cum