• Un copil internat la Spitalul Sf. Maria i-a uimit pe medici prin abilitatea extraordinara de a "subtiliza" alimente si bunuri • In prima seara, Alecu a mancat tot ce a gasit in frigiderele clinicii, dupa care a avut nevoie de ingrijiri medicale • Baietelul de 10 ani sufera de infometare cronica si are inaltimea si greutatea unui copil de maximum 4 ani • Alecu primeste zilnic bani de la prof. dr. Marin Burlea, din care isi cumpara salam, pastrama, banane, o punga mare de napolitane si prajituri negre (de ciocolata), cum le spune copilul • Ascunde alimentele, iar banii ii indeasa in manseta de la pijama, pentru a le duce si surorilor acasa
Are 10 ani, dar inaltimea si greutatea unui baietel de maximum 4 ani. Alecu sufera de infometare cronica si este internat de trei zile la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi. In prima zi, a mancat tot ce a gasit in frigiderele din Clinica de Gastroenterologie. Bineinteles ca micutului i s-a facut rau dupa aceasta masa copioasa si a avut nevoie de ingrijiri medicale. Copilul nu a fost investigat complet, dar, din primele evaluari medicale, se pare ca prezinta intoleranta la gluten si malnutritie. Alecu s-a atasat imediat de seful clinicii, prof. dr. Marin Burlea, un medic care iubeste foarte mult copiii. Baietelul primeste zilnic un banut de la profesorul Burlea si impreuna cu o infirmiera coboara la magazinul din curtea unitatii medicale, de unde isi cumpara salam, pastrama, banane, o punga mare de napolitane si prajituri negre (cu ciocolata), asa cum le spune Alecu. Crescut cu un meniu compus din fasole, cartofi, barabule cum le spune baietelul, carnea, preparatele din carne si dulciurile sunt adevarate delicatese pentru el, iar atunci cand are ocazia, le devoreaza cu mare placere. Se pare ca micutul a avut parte si de rele tratamente, dupa cum arata numeroasele cicatrici de pe frunte si din crestetul capului.