O porţie de spaghetti absolut inedită, pregătită pentru vară. Mai apropiate de tradiţia culinară franceză decât de cea italiană, pastele cu ton şi vinegretă vă vor răcori zilele fierbinţi de vară.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
200 grame spaghetti
1 conservă de ton în apă (bucăţi, nu fulgi)
1 ceapă verde (sau 2 linguri de chives tăiate fin)
3 linguriţe de muştar de Dijon (picant)
2 linguri castraveţi muraţi (în oţet) tăiaţi cubuleţe
2 linguri gogoşari muraţi (în oţet) tăiaţi cubuleţe
2 linguri zeamă de lămâie
4 linguri ulei de măsline
2 linguri mărar tocat
sare
piper proaspăt măcinat
Preparare:
Fierbeţi pastele (al dente) în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Pastele colorate natural vor da o culoare deosebită salatei dumneavoastră.
Spălaţi pastele fierte cu apă rece şi amestecaţi-le cu o lingură de ulei pentru a le păstra nelipicioase.
Scurgeţi tonul şi păstraţi apa.
Amestecaţi muştarul cu zeama de lămâie şi încorporaţi peste uleiul de măsline (procedaţi la fel ca la maioneză). Încorporaţi la fel şi apa de pe ton.
Asezonaţi sosul cu sare şi piper după gust.
Tocaţi fin cozile de ceapă verde.
Amestecaţi pastele cu sosul, tonul, castraveţii şi gogoşarii.
Decoraţi cu mărar tocat fin.
Presăraţi cu piper proaspăt măcinat.
Pastele cu ton şi vinegretă se servesc reci sau la temperatura camerei.
www.cevabun.ro O porţie de spaghetti absolut inedită, pregătită pentru vară. Mai apropiate de tradiţia culinară franceză decât de cea italiană, pastele cu ton şi vinegretă vă vor răcori zilele fierbinţi de vară.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
200 grame spaghetti
1 conservă de ton în apă (bucăţi, nu fulgi)
1 ceapă verde (sa