La plajă sau la ştrand, ceva mâncare la pachet e printre ultimele lucruri la care ne-am gândi. Mai ales că la orice pas ne ies în cale câte un chioşc sau câte o terasă cu genul de ofertă, la care rezistenţa e pusă la grea încercare: bere, mici, hamburgeri, pizza… bucătărie românească, vorba unei reclame. Numai că tocmai pe timp de vară e cazul să acordăm mai multă atenţie produselor consumate. Scopul nu este doar menţinerea siluetei, ci şi sănătatea metabolismului. Nutriţionistul american Aaron Tabor, autorul cărţii „Dr Tabor's Slim&Beautiful Diet”, are întocmai recomandările potrivite pentru această perioadă a anului.
De exemplu, o idee ar fi să renunţi la biscuiţeii bogaţi în sare sau la chipsurile bogate în tot ce e rău şi să alegi câteva batonaşe de morcov. Morcovul nu e doar sănătos şi plăcut la ronţăit, ci te şi ajută să te bronzezi, datorită betacarotenului pe care îl conţine. Pentru ceva dulce alege pepenele roşu, zemos şi hidratant. Sau ceva struguri bogaţi în antioxidanţi. Bine ar fi ca din bagajul de plajă să nu lipsească o sticlă de ceai verde. Asta în cazul în care nu te dai în vânt după apă chioară şi înţelegi că sucurile bogate în zahăr duc la balonare, mai ales dacă sunt acidulate. Bun ar fi şi un suc natural de fructe. Natural în sensul de proaspăt stors. Sigur o să găseşti, mai ales în zona plajei, o terasă de unde să-l poţi cumpăra. Dacă nu, te poţi mulţumi cu o limonadă.
Neîndulcită!
La plajă sau la ştrand, ceva mâncare la pachet e printre ultimele lucruri la care ne-am gândi. Mai ales că la orice pas ne ies în cale câte un chioşc sau câte o terasă cu genul de ofertă, la care rezistenţa e pusă la grea încercare: bere, mici, hamburgeri, pizza… bucătărie românească, vorba unei reclame. Numai că tocmai pe timp de vară e cazul să acordăm mai multă atenţie produselor consumate. Scopul nu este doar menţinerea siluetei,