Lucrările de reabilitare a Cetăţii au fost finalizate în proporţie de peste 80% în nu mai puţin de patru dintre corpurile de clădire din incinta fortificaţiei.
Angajaţii firmei Constructorul Sălard lucrează în prezent la Corpurile G, A, H, K şi L care vor găzdui la finalizarea lucrărior Administraţia Cetăţii, Muzeul Cetăţii, Muzeul Pâinii şi strada Breslelor. "La parterul Corpului A s-a ajuns în faza de restaurare a sălii cu grifoni şi sălii cu picturi, două dintre cele mai spectaculoase săli din incinta Cetăţii", a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Dumitru Sim, manager de proiect.
Sala cu grifoni, botezată după stucaturile reprezentând grifoni, unicorni, elefanţi dar şi fructe exotice precum ananaşi şi anghinare, a servit iniţial ca sală de mese lângă apartamentul principelui şi va găzdui cele mai importante exponate descoperite în Cetate.
De asemenea, în corpul H, turiştii vor putea să îşi gătească singuri produse de panificaţie, două dintre cuptoare fiind deja reabilitate integral, iar pe viitoarea stradă a breslelor turiştii vor putea să achiziţioneze sau să confecţioneze singuri obiecte de artizanat.
Proiectul privind "Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic" se desfăşoară prin intermediul Programului Operaţional Regional şi are o perioadă de implementare de 72 de luni cu finalizare în iunie 2015. Valoarea totală a finanţării se ridică la 36,7 milioane lei din care 28,7 milioane lei o reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă.
Lucrările de reabilitare a Cetăţii au fost finalizate în proporţie de peste 80% în nu mai puţin de patru dintre corpurile de clădire din incinta fortificaţiei.
Angajaţii firmei Constructorul Sălard lucrează în prezent la Corpurile G, A, H, K şi L care vor găzdui la finalizarea lucrărior Administraţia Cetăţii, Muzeul Cetăţii, Muzeul Pâinii şi str