Dacă ar fi să cităm teoria conspiraţiei, vârful de lance al atacurilor SUA asupra euro sunt media americano-britanice. Cei mai reprezentativi actori ai acestei scene sunt The Wall Street Journal, Financial Times, Bloomberg şi Reuters.
The Wall Street Journal
WSJ este cel mai mare ziar din SUA în funcţie de tiraj, fiind publicat la New York de compania Dow Jones, divizie a grupului media News Corporation - al doilea conglomerat media ca mărime din lume, condus de Rupert Murdoch.
Murdoch s-a aflat în această vară în centrul unui scandal de amploare în care a fost acuzat că a permis companiilor lui să intercepteze ilegal convorbirile telefonice ale cetăţenilor. El este investigat de asemenea pentru corupţie în Marea Britanie şi de FBI în SUA. WSJ se distinge de publicaţiile economice europene în special în privinţa explicării cauzelor şi semnificaţiei deficitului bugetar american. Ziarul pune deficitul în seama lipsei de creştere economică din străinătate, pe când publicaţiile europene, dar şi cele din Asia, insistă pe rata de economisire redusă şi pe ritmul ridicat al împrumuturilor din SUA.
Financial Times
FT este principalul concurent al WSJ pe piaţa de media dedicată businessului. Publicaţia este deţinută de compania britanică Pearson, cel mai mare publisher de cărţi din lume.
Din punctul de vedere al poziţiei editoriale, ziarul promovează piaţa liberă şi globalizarea. Editorialiştii FT tind să fie pro-Uniunea Europeană, totuşi sunt destul de incisivi în criticarea zonei euro şi a monedei comune, atitudine care ar putea fi pusă pe seama izolaţionismului britanic. Marea Britanie face parte din UE, dar nu şi din zona euro. În alegerile prezidenţiale din 2008 din SUA publicaţia l-a susţinut pe Barack Obama, actualul preşedinte.
Bloomberg
Bloomberg este o companie de media şi software americană fondată de a