O reteta spectaculoasa de tort cu care veti starni invidia tuturor prietenelor. Este mult mai usor decat pare, va asiguram.
Timp de preparare:
Indelungat
Numar de portii:
12-16
Complexitate:
complex
Calorii:
538
Ingrediente principale:
ciocolata neagra, cacao, zahar, oua, faina, frisca
Ingrediente
Pentru blat:
175 g faina
100 g cacao
un praf de bicarbonat de sodiu
un praf de sare
350 g zahar
3 oua mari
175 ml ulei
175 ml lapte
Pentru ganache:
450 ml frisca lichida
300 g ciocolata neagra, rupta in bucatele
cateva picaturi de extract de vanilie
Pentru decor:
2x200 g tablete ciocolata neagra
100 g fulgi de ciocolata
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Puneti faina, cacaua, bicarbonatul si sarea intr-un castron. Amestecati zaharul inauntru. Bateti ouale cu uleiul si laptele, apoi adaugati-le peste ingredientele uscate si amestecati bine.
Puneti compozitia in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Coaceti in centrul cuptorului pentru 1 ora si un sfert - 1 ora si jumatate sau pana cand blatul devine ferm.
2. Scoateti blatul din cuptor si intoarceti-l pe un fund de lemn sau un platou de sarma. Indepartati tava, insa lasati hartia de copt lipita de blat. Lasati sa se raceasca.
3. Pentru ganache: Aduceti frisca la fierbere. Puneti bucatile de ciocolata intr-un castron si turnati frisca fierbinte, apoi adaugati esenta de vanilie. Amestecati pana se topeste ciocolata. Puteti folosi un blender sau mixer pentru a amesteca mai bine. Lasati compozitia sa se raceasca, apoi dati la frigider si lasati-o pana cand incepe sa se intareasca.
4. Pentru decor: Topiti tabletele de ciocolata la microunde sau la Bain-Marie. Turnati doua treimi din ciocolata topita pe ma